2021-04-25 10:28:55• hírek • Bede Emőke / MTI

Vörös kód a petei határátkelő belépőoldalán

Amint arról korábban beszámoltunk, a közelgő ortodox húsvét miatt a következő napokban a megszokottnál nagyobb forgalomra lehet számítani Románia határain. A húsvéti hajrá már most, virágvasárnapon beindult, a határrendészet forgalomfigyelő oldala szerint Peténél cikkünk megjelenése pillanatában 60 perc a várakozási idő, holott a hazatérőket öt sávon engedik be.

A csanálosi átkelőnél jóval kisebb a forgalom: a belépőoldalon két sáv van nyitva, a várakozási idő pedig 20 percre tehető.


A határrendészet szombaton közölte, az ország más térségeiből is erősítést vezényelt a magyar határátkelőkhöz, és felkészült arra, hogy a forgalom függvényében további sávokat nyissanak meg. Ugyanakkor felkérték a Nyugatról érkezőket, hogy a magyar-román határon üzemelő tíz közúti határátkelő közül keressenek kevésbé forgalmasat. A román határok felé utazók a www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline oldalon tájékozódhatnak arról, hogy mekkora várakozási időre kell számítaniuk a személyautósoknak, illetve kamionsofőröknek a kilépő, illetve belépő oldalon.


A közlemény arra is figyelmezteti az utasokat, hogy a határellenőrzésen kívül a közegészségügyi hatóság által végzett járványügyi szűrés is időt vesz igénybe.


Arról, hogy melyik országból érkezőkre vár itthon lakhelyi elkülönítés, és kik jelentenek kivételt az intézkedés alól, az ide kattintva elérhető cikkünkben olvashatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: